Zonwering voor binnen is er in diverse aantrekkelijke modellen

| Meer
binnenzonwering
 
 
 
 
 
 
Binnenzonwering is meer dan de zon weren. Het betekent ook de temperatuur aangenaam houden in huis. Binnenzonwering betekent ook dat meubels niet verkleuren door de zon. En zorgt ook voor een sfeer zoals u dat wilt. U kunt uw woonkamer donker maken als u dat wilt maar ook het tegenovergestelde is mogelijk. Kortom, u speelt met het zonlicht.

Binnenzonwering kunt u met de hand afstellen. Veel makkelijker is het afstellen door gebruik te maken van elektriciteit. Ook met batterijen is het mogelijk de afstelling automatisch te laten verlopen.
De tijd van een smoezelig gordijntje voor het raam ligt ver achter ons. Er zijn meer mogelijkheden dan het gordijn hoewel gordijnen nog altijd in diverse vormen dienen om de zon tegen te houden.
 

Een korte opsomming van enkele soorten

Shutter. Uitgevonden door de Grieken. Het is een luik met verstelbare lamellen. Is raambekleding en binnenzonwering. Lijkt verdacht veel op de alom bekende louvredeur.
 
Hor. Is een lap textiel die voor een raam of deur wordt geplaatst. Met een hor houdt men hinderlijke insecten buiten. Er is bovendien een horweefsel dat nóg fijner van structuur is. Hiermee houdt met zelfs stofdeeltjes buiten.
 
Rolgordijn. En dit gordijn kan men heel eenvoudig oprollen. Daarmee speelt de kleur een rol.
 
Vouwgordijn. Met een koordsysteem wordt dit soort gordijn opgevouwen. Bij het oprollen worden de stofstroken opgerold tot een klein pakket.
 
Plissé. Deze soort binnenzonwering is overal op te hangen. Kenmerken zijn elegant en decoratief. Met een plissé schept u een sfeertje zoals u dat voor ogen heeft. Een bijzondere binnenzonwering!
 
Jaloezie. Een hele bekende soort binnenzonwering. Hangt aan de binnenzijde van het kozijn. Komt voor in zowel horizontale als in verticale stroken. Het materiaal waarvan de jaloezie is gemaakt is van kunststof, van aluminium of van hout. Met een bijbehorende ketting of koord kunt u de lichthoeveelheid regelen. De jaloezie is helemaal thuis in vele woningen.
 
Lamel. Twee voordelen geeft de lamel. Men kan niet van buiten naar binnen kijken. Andersom kan wel met lamellen. U kunt naar buiten kijken maar niemand kan u zien.
In verticale en horizontale uitvoeringen. De bediening is in de regel met één ketting. De materialen waarvan men lamellen maakt zijn kunststof, van gewoon textielstof, van hout, van aluminium en zelfs van echt leder.
 
binnenzonwering
 

Enkele topmerken die bekend staan om hun prachtige en goede binnenzonwering

Renson is een bekende fabrikant evenals Griesser, Roma en Verosol. Maar er zijn nog meer spelers die meedoen in de strijd zoals Harol, Verano natuurlijk, Copa en Weinar.
Absolute toppers in de wereld van de binnenzonwering zijn zonder twijfel Velux en Luxaflex.
 

Welke binnenzonwering is nu voor uw woning geschikt?

Best wel moeilijk om daar een passend antwoord op te geven. En het is daarom goed mogelijk dat u deze vraag niet kunt beantwoorden. U kunt daarom een adviseur inschakelen. Maar u kunt zelf ook veel te weet komen via het internet.
Binnenzonwering, u kunt niet meer zonder. Uw woningafdelingen zullen lekker koel blijven terwijl u tegen een prettige binnenzonwering aankijkt.
 
binnenzonwering