Boogparasol - parasol met gebogen arm of arm met knik

| Meer

boogparasols

 
Kenmerkend voor de boogparasol is dat de gebogen arm aan de buitenzijde zit. Door deze werkwijze wordt de ruimte onder de parasol volledig benut. Omdat de mast en dus ook de parasolvoet, niet onder het doek staan, is er geen kans meer op struikelen en op andere valmogelijkheden.
Met een boogparasol heeft u een doeltreffende oplossing tegen de zon.
 

Voordelen

  • Verplaatsen gaat gemakkelijk.
  • Maximaal gebruik van de ruimte onder het doek.
  • De boogparasol is er in diverse afmetingen.
  • Doekkleuren ruimschoots aanwezig.

Soorten boogparasols

Een boogparasol in een rechthoekige vorm. 4 bij 3 meter komt vaak voor. Ook 4,3 bij 3,5 meter maar dan moet u wel een behoorlijke tuin of terras hebben.
De boogparasol in de ronde vorm. Hier is 3 meter de favoriet. 4 meter doorsnede is een andere afmeting en ook hier moet u in het bezit zijn van een groot terras of grote tuin.
 

Framematerialen

Een mooie combinatie is het frame van staal waarbij de baleinen van hout zijn.
Sterk, licht van gewicht is aluminium.
Duurder en daarom wat minder sterk vertegenwoordigd is rvs.
 
boogparasol
 

Doekmaterialen

Er zijn een aantal materialen die allen voldoen om als doek te kunnen dienen. Een materiaal dat toch wel het vaakst wordt gebruikt is polyester. Deze stof geeft de zon geen enkele kans. Is bovendien sterk en gaat dus lang mee.
Een doekstof die steeds meer aan terrein wint is canvas. Het is een dunne stof uit linnen. Van huis uit is de stof niet waterbestendig. Dat kan wel zo gemaakt worden na een intensieve behandeling.
U bent op zoek naar een stof die een aparte glans en uitstraling heeft, dan is Olefin uw doek. Bovendien zal deze stof niet rotten en heeft schimmelvorming geen kans.
Een andere stof van prima kwaliteit is sunbrella. U heeft aan deze stof minimaal onderhoud. Daarnaast is de stof snel droog na een regenbui. De kleur zal heel lang de kleur blijven en schimmelvorming is uitgesloten.
 

Standaardgezin

Om met z`n vieren te kunnen zitten heeft u een oppervlak nodig van 5 vierkante meter.
 

Met meerdere personen

Tot elf personen, dan moet u tenminste 12 vierkante meter tot uw beschikking hebben.
 
boog parasol